header banner
Default

Yazar Investing com, Bitcoin fiyatının yıl sonuna kadar nasıl yükseleceğini tahmin ediyor


Uzmanlar, Bitcoin fiyatını yıl sonunda nerede görüyor? © Reuters.

Investing.com - , yaz dönemine şokuyla girdikten sonra başvurularının yeniden canlanmasıyla bu şoku çabuk atlattı ve 30.000 dolar bandına adım attı. Bu süreçte Bitcoin’in toparlanma sürecini destekleyen ana etmen kurumsal ilgideki artış oldu.

Temmuz ayına girildiğinde 31.800 dolara kadar yükselen Bitcoin, ayın ikinci yarısında ivme kaybetmeye başlarken bu hafta itibarıyla 30.000 doların altında işlem görmeye başladı. Yılın ikinci yarısında Bitcoin nasıl hareket edeceği merak konusu olmaya devam ederken 29 finans uzmanına Bitcoin için yıl sonu fiyat tahmini soruldu. 

Finder.com’un Finbold ile paylaştığı sonuçlara göre piyasa uzmanları, Bitcoin’in önümüzdeki aylarda değerini artırmasını bekliyor. 29 piyasa uzmanının katıldığı ankette konsensüs tahmini Bitcoin’in yıl sonunda 38.488 dolara ulaşabileceği yönünde oluştu. Bununla birlikte piyasa uzmanları, BTC için potansiyel zirvenin 2023 yılında 42.000 dolar civarında olabileceğini düşünüyor. 

Daha uzun vadeli fiyat tahmininde ise ankete katılan uzmanlar, Bitcoin’in 2025 yılında ortalama 100 bin dolara ulaşabileceğini ve 2030 yılına kadar daha uzun vadeli tahminde 280 bin doların üzerine çıkabileceğini öngörüyor. 

Uzmanların Bitcoin ile ilgili yorumları

VIDEO: Uzmanlar'dan 2023 Bitcoin Hedef Tahmini Geldi! | BTC Analiz & Geleceği
BTCHaber TV

Finans piyasasındaki tecrübeli isimler arasında yapılan ankette profesyonellerin Bitcoin fiyat hedeflerini kapsamlı analizleriyle belirledikleri aktarıldı. Tahminler, kripto paranın potansiyel performansında farklılık gösterse de genel kanı yükseliş yönlü oldu. 

Bitcoin için yükseliş hedefini destekleyecek faktörler arasında kripto paraya yönelik kurumsal ilgideki artış ön plana çıkıyor. Uzmanlar, özellikle olası bir spot ETF onayının Bitcoin piyasasındaki likiditeyi ciddi şekilde artıracağı konusunda hemfikir.

Bunun yanında olası bir spot ETF onayının Bitcoin’in önümüzdeki yıl gerçekleşecek olan olayıyla desteklenmesinin uzun vadeli yükseliş trendini güçlendireceği düşünülüyor.

Sonuç olarak ankete katılan uzmanların yarısından fazlası Bitcoin hakkında olumlu görüşe sahip olarak piyasaya giriş için doğru zaman olduğunu düşünürken katılımcıların %33’ü ise mevcut yatırımların tutulması görüşünü savundu. Diğer %7’lik kısım ise Bitcoin’de satış tavsiyesinde bulundu.

Bitcoin, son 24 saatlik zaman diliminde %4 oranında bir düşüşün ardından 29.000 doların altını test etti. Ardından kısmen toparlanan BTC, güne 29.000 dolar sınırında yatay başladı.

Sources


Article information

Author: Gary Bates

Last Updated: 1703088362

Views: 579

Rating: 4.8 / 5 (42 voted)

Reviews: 98% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gary Bates

Birthday: 1956-08-20

Address: 5351 Don Courts Suite 457, Laurenshire, HI 86852

Phone: +3714028858389636

Job: Article Writer

Hobby: Geocaching, Video Editing, Rock Climbing, Yoga, Soccer, Hiking, Playing Chess

Introduction: My name is Gary Bates, I am a candid, Gifted, irreplaceable, intrepid, vibrant, artistic, striking person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.