header banner
Default

Historisk rekord: En bitcoin er nå verdt 550 point 000 kroner


BITCOIN

Nådde nettopp sin høyeste verdi noensinne.

VIDEO: he BEGGED us to buy $1 of bitcoin 🤑 | #shorts #crypto
Jack Neel

Den største av de digitale valutaene, bitcoin, har opplevd sterke svingninger i sin levetid, men de siste årene har den generelle trenden definitivt vært oppadgående. Nå har valutaen nådd sin høyeste pris noensinne, melder nettstedet Coindesk.

På onsdag passerte bitcoin-prisen 66.000 dollar, eller rett under 550.000 norske kroner, og dermed har valutaen satt ny, historisk rekord. Den forrige rekorden kom i april i år, da verdien nådde en pris på litt under 65.000 dollar.

Drahjelp fra bitcoin-fond

VIDEO: 10,000 Bitcoin Mistake!! 😭
Ayman Mufleh

Bykset opp til den historiske toppen skjedde umiddelbart etter børsnoteringen av ProShares Bitcoin Strategy ETF – det første børshandlede fondet som investerer i bitcoin med godkjennelse fra amerikanske myndigheter.

Det ventes at flere lignende fond vil starte opp i USA i tiden fremover, noe som kan øke investeringene og bitcoin-prisen til atter nye høyder.

Som man kan se av prisutviklingen hos blant andre Coinmarketcap lå bitcoin-prisen til sammenligning på rundt 40.000 dollar så sent som i slutten av september, så stigningen de siste ukene har med andre ord vært formidabel.

På begynnelsen av året kostet én bitcoin rundt 30.000 dollar, så vi har altså sett mer enn en dobling i verdien bare i løpet av inneværende år.

Utviklingen i bitcoin-prisen den siste måneden. Foto: Coinmarketcap

Møter mye kritikk

VIDEO: The Most Interesting Bitcoin Video in the World
The Bitcoin Express

Store investeringer har en tendens til å påvirke bitcoin-verdien i betydelig grad. Som Digi.no rapporterte, nådde valutaen en kursrekord i februar i år etter at Tesla-sjef Elon Musk investerte 1,5 milliarder dollar i bitcoin. 

Valutaen fortsetter imidlertid å være kontroversiell. Det høye energiforbruket knyttet til bitcoin-utvinning har for eksempel fått mange til å kalle bitcoin-businessen en miljøversting, og nylig meldte Digi.no om en studie som konkluderte med at avfallet fra én bitcoin-transaksjon tilsvarer å kaste to Iphoner i søpla.

Mange myndigheter er også kritiske, blant annet i Kina – et av verdens største markeder for kryptovaluta – hvor man nå har forbudt handel med alle andre digitale valutaer enn landets egen.

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.

Sources


Article information

Author: Linda Rodriguez

Last Updated: 1703051642

Views: 580

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Linda Rodriguez

Birthday: 1948-03-08

Address: 27813 Jade Turnpike, South Tonyaview, NH 08548

Phone: +4154434364909606

Job: Software Developer

Hobby: Drone Flying, Card Games, Coin Collecting, Aquarium Keeping, Badminton, Hiking, Orienteering

Introduction: My name is Linda Rodriguez, I am a steadfast, sincere, fearless, persistent, unyielding, Gifted, audacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.